Gastcollege Mathijs Hummel

Over dit evenement

Categorie
HBO-Rechten Commissie
Organisator
HBO-Rechtencommissie
Datum en tijd
26 mrt. 2019 13:00 - 16:00
Locatie
Rengerslaan 10, te Leeuwarden

Waarde leden,

Op dinsdag 26 maart om 13.00 uur zal er een zeer interessant gastcollege plaatsvinden waarvan het lokaal later bekend zal worden gemaakt. De HBO-Rechtencommissie organiseert een gastcollege met als gastspreker Mathijs Hummel van digitaal beveiligingsbedrijf Qbit. Dit college is daarom niet alleen interessant voor HBO-Rechtenstudenten, maar met name ook voor studenten van Integrale Veiligheidskunde!

In jaar 3 en 4 wordt er in beide opleidingen veel aandacht besteed aan de AVG en digitale veiligheid. Daarom is dit een uitgelezen kans om, zeker als je in jaar 1 en 2 zit, kennis te maken met deze onderwerpen. Zo begin je met een voorsprong aan de minoren!
Daarnaast is de AVG voor de derde en vierdejaars een mooie aanvulling op de minoren die betrekking hebben op de AVG en digitale veiligheid.
Onderwerpen die onder andere aan bod komen tijdens het gastcollege zijn:
- De nieuwe privacy wetgeving, de AVG.
- Waar organisaties tegenaan lopen met betrekking tot digitale veiligheid.
- Praktijkvoorbeelden van de AVG en digitale beveiliging.
- Waarom dit ook belangrijk is in niet-Europese landen, (met name voor de handel).
- De gastspreker zal ons ook meer gaan vertellen over zijn ervaringen in Azië en hoe het daar geregeld is met betrekking tot privacy en beveiliging.

De gastspreker liet weten het leuk te vinden om vragen te krijgen! Dus schroom vooral niet om vooraf alvast wat vragen te bedenken.

Hopelijk tot dinsdag 26 maart!

Met vriendelijke groet,
Marinka Bruining
Assessor HBO-Rechtencommissie