Gastcollege Wouter Welling

Over dit evenement

Categorie
Bestuurskunde Commissie
Vanaf
24 apr. 2019 14:30:00
Tot
24 apr. 2029 16:00:00

Waarde leden,

De Bestuurskundecommissie heeft samen met de Thorbecke Academie voor 24 april om 14:30 Wouter Welling uitgenodigd om met u de gevolgen van digitalisering van de maatschappij te bespreken. De tweedejaars studenten zullen meneer Welling wellicht kennen vanwege de videoreeks ´Digitalisering doet er toe´ die bij het vak Informatiemanagement behandeld is. Daarnaast is meneer Welling beleidsmedewerker op het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Digitalisering van overheidsdiensten raakt de gehele maatschappij en heeft de nodige bestuurskundige consequenties. Deze digitalisering brengt ook de nodige dilemma´s met zich mee: Hoe zit het me uw privacy? Welke rechten ontleent een internetgebruiker? Hoe wordt er met grote hoeveelheden data omgegaan?

Meneer Welling gaat tijdens zijn bezoek een aantal dilemma´s met u bespreken met het doel voor ogen om te leren welke rol de overheid op dit gebied kan of moet spelen. Het wordt dus een interactief gastcollege.
 

U bent van harte welkom op woensdag 24 april om 14:30 inloop en het gastcollege zal om 14:45 van start gaan tot 16:00. De locatie wordt nader bekend gemaakt.

 

Voor meer informatie of om u vooraf te kunnen informeren kunt u hier de videoreeks van meneer welling bekijken: https://omooc.nl/moocs/digitalisering-doet-ertoe/

 

Met vriendelijke groet,

Janne Dam

Assessor Bestuurskundecommissie der Studiegenootschap Trias Politica