Introductiecommissie

Introductiecommissie

De Introductiecommissie zet zich ieder jaar in om van de Introductieweek een geslaagde start van het studiejaar te maken! Als je een toekomstig student bent van de Thorbecke Academie wordt het je zeer aangeraden om mee te gaan naar de Introductieweek! Ieder jaar is het dé plek waar eerstejaarsstudenten elkaar op een informele en vooral gezellige manier kunnen leren kennen. Hier wordt de basis gelegd voor vriendschap waar je je hele studie profijt van hebt. Daarnaast biedt het je de gelegenheid om met een positieve instelling aan jouw opleiding te beginnen. Ook doen we bij S.G. Trias Politica niet aan ontgroening of verplichtingen.

Tijdens de introductieweek leer je alvast je klasgenoten en je opleiding kennen. Er worden niet alleen opleiding-gerelateerde activiteiten georganiseerd, maar ook activiteiten die zorgen voor een betere band met andere studenten van de Thorbecke Academie. Zo beginnen wij de eerste dag puur gericht op gezelligheid. Door een aantal leuke spellen leer je iedereen kennen, waarna we dit afsluiten met een leuk avondprogramma met een pubquiz. 

De dag daarop leer je voor het eerst kennis maken met je opleiding. Er worden gastsprekers uitgenodigd die jullie iets komen vertellen over jouw toekomstige werkveld. Op deze dag zullen ook jullie docenten zich alvast voorstellen. De middag wordt wederom ingevuld met leuke spellen die door middel van samenwerking ieders band zullen versterken. Ook de docenten doen nog even leuk mee! Tevens zullen zij ons tijdens het avondeten vergezellen en de avond met een drankje en spelletjes afsluiten.

De derde dag zullen jullie een simulatie spelen die bij je eigen opleiding past. Deze zijn gemaakt door studenten die in dat jaar de vakken hebben gevolgd. Hieruit zal een opdracht komen die in groepsverband uitgevoerd wordt. De middag biedt de mogelijkheid om op eigen gelegenheid in een nabijgelegen dorp te lunchen. In de avond zal er een leuk eindfeest plaatsvinden.

Vrijdag is de dag dat wij jullie bedanken voor een gezellige week en succes wensen met jullie studie. Na de introweek heb je het voordeel dat je de eerste schoolweek al gelijk veel bekenden tegen komt.

Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen die je hebt ontvangen van de Thorbecke Academie en deze te mailen naar intro@sgtriaspolitica.nl. Heb je dit formulier niet ontvangen? Neem dan contact op met het bovenstaande email-adres.

Aan de introductieweek zal je nog vaak gaan terugdenken, dus geef je snel op! 

Wat doet de Introductiecommissie?
De Introductieweek wordt ieder jaar weer georganiseerd door studenten. Het deel uitmaken van de commissie biedt voldoende ruimte voor ontwikkeling van de student.

Een klein overzicht wat het organiseren van de Introductieweek behelst:
- Het vastzetten van een accommodatie;
- Het regelen van de logistiek (hoe komen studenten van A naar B);
- Het verzorgen van gastsprekers voor de verschillende studies;
- Het verzorgen van werkbezoeken of simulaties voor de verschillende studies;
- Het samenstellen van een draaiboek, met daarin: taken van elk commissielid, boodschappenlijsten, begroting,
  dagindeling, etc.;
- Contact met externen zoals de Thorbecke Academie om elke nieuwe student te benaderen.


Introductiecommissie

Marten Laurens Algra (2021) Commissielid
Luuk Boersma (2023) Commissielid
Milan Groote (2021) Commissielid
Vrouke Kerssies (2022) Assessor
Leandra Kingma (2020) Commissielid
Anemoon Koster (2023) Commissielid
Leny kumasamba (2022) Commissielid
Jelte Meuleman (2022) Commissielid
Marton Paradi (2022) Commissielid
Abyan Scheepvaart (2023) Commissielid
Anne Charlotte (Lotte) de Vries (2021) Commissielid
Amarens de Wit (2023) Commissielid
Jabik Taeke Zijlstra (2021) Commissielid
Introductiecommissie.jpg
Introductiecommissie 2023-2024