Zakelijke introductie

S.G. Trias Politica

Studiegenootschap Trias Politica in een notendop.
Studiegenootschap Trias Politica is sinds haar oprichting in 2001 gegroeid naar meer dan 300 leden, waarvan een grote groep zeer actief betrokken is bij de studieverbreding die georganiseerd wordt door het Genootschap. Maar onze activiteiten zijn niet altijd alleen voor onze leden. Gastcolleges, symposia en opleidingsdagen zijn namelijk vrij toegankelijk voor een ieder die geïnteresseerd is.

Zoals de naam al aangeeft is Trias Politica een studiegenootschap, behalve een gezonde dosis activiteiten gericht op vermaak, houden wij ons ook bezig met het verbreden van onze studie. Dit doen we door middel van de eerder genoemde gastcolleges, symposia en opleidingsdagen. Daarnaast ook door middel van werkbezoeken die regelmatig plaatsvinden dichtbij Leeuwarden, maar ook vaak in onze bestuurlijke hoofdstad Den Haag.
Ook worden bijlessen georganiseerd, studentmentoren aangesteld en zijn we bezig studiegroepen op te richten voor moeilijke vakken.
Dit allemaal wordt aan het begin van het jaar afgetrapt door de Introductieweek die wij namens de Thorbecke Academie organiseren voor alle eerstejaars studenten van Integrale Veiligheidskunde, HBO-Rechten, Bestuurskunde en European Studies.

Ieder jaar doet het Praesidium en haar veertien commissies haar best om het gezellig te maken, zich in te zetten en banden te scheppen. Boven alles wordt er gestreefd om de leden van Trias Politica een goede leerschool te bieden om zichzelf te kunnen ontplooien.


Wat wij doen:
Hieronder ziet u een overzicht van wat voor activiteiten wij zoal organiseren in een maand.

​-Debatten, werkbezoeken en vele andere studie verbredende activiteiten met betrekking tot onze vier opleidingen;
-Borrels in onze eigen kroeg '1848';
-Sporten, van clinics tot toernooien;
​-Ledenactiviteiten, zoals 'wie is de mol' & 'Crazy88' in de binnenstad van Leeuwarden.