Over ons

Studiegenootschap Trias Politica zet haar sinds 2001 actief in voor de studenten van de Thorbecke Academie, hedendaags bestaande uit de opleidingen Bestuurskunde, Integrale Veiligheidskunde, European Studies en HBO-Rechten. Alleen een studie maakt nog geen student, vandaar dat het Studiegenootschap zich met het Praesidium (bestuur) en tal van commissies inzet voor studiegerelateerde activiteiten.

Door studenten een warm nest te bieden en te stimuleren om zichzelf te ontplooien, is het genootschap de ideale plaats om naast de studie net dat beetje extra uit de studie/studententijd te halen. 

Wat wij jou te bieden hebben:

  • Verruimende gastcolleges;
  • Bijlessen;
  • een Dropbox vol samenvattingen;
  • een breed netwerk;
  • Bestuurservaring.

En bovenal veel gezelligheid!

Wij bieden verruimende gastcolleges en activiteiten aan om zo de leden een beeld te geven van het (mogelijke) werkveld en de leden te verrijken met extra informatie naast de studie. Hierbij kunnen leden via het netwerk van het Studiegenootschap en de activiteiten veel nuttige en belangrijke contacten opdoen. Daarnaast biedt ook het genootschap een sociale omgeving met gemotiveerde leden, waar ruimte is voor discussie en het opbouwen van een vriendenkring. Naast de educatieve activiteiten die het Studiegenootschap organiseert, organiseert zij ook een tweewekelijkse borrel en een jaarlijks gala, zodat leden elkaar ook buiten de studie beter kunnen leren kennen.

Het Studiegenootschap wil dat haar leden zich kunnen ontplooien en biedt ze daarom de kans om commissie- en Praesidiumfuncties te vervullen. De commissies staan ook op deze site beschreven. Actief worden in een commissie geeft de student de kans om alvast praktijkervaring op te doen voor de stages. Ook in een Praesidiumfunctie is dit mogelijk, met de extra dimensie van het besturen en leidinggeven zelf. Dit is allemaal vrijblijvend maar wel met als motto: Inzet, Loyaliteit en Gezelligheid.

Studiegenootschap Trias Politica, een plek voor de gemotiveerde student, waar een plek gecreëerd wordt waar je de vaardigheden die je tijdens je studie opdoet verder kunt ontwikkelen. Met ons motto: Inzet, Loyaliteit en Gezelligheid staan we altijd voor elkaar klaar.
​Volg je één van aangesloten studies of ga je één van bovenstaande studies doen en lijkt het je leuk en leerzaam om onderdeel uit te maken van het genootschap, meld je aan via onze website!