Gastcollege prof. dr. mr. Tollenaar

Over dit evenement

Categorie
HBO-Rechten Commissie
Organisator
HBO-Rechtencommissie
Datum en tijd
12 mrt. 2021 12:15 - 13:45
Locatie
Teams

De HBO-Rechtencommissie nodigt u om deel te nemen aan het gastcollege over de toeslagenaffaire en het ontslag van het kabinet van prof. dr. mr. Tollenaar op vrijdag 12 maart van 12.15 uur tot 13.45 uur. Het gastcollege wordt in samenwerking met de Thorbecke Academie georganiseerd. Het gastcollege zal plaatsvinden via de collaberate van de Thorbecke Academie. De link naar het gastcollege zal later verstuurd worden.

 

De heer Tollenaar van de Rijksuniversiteit Groningen gaat ons uitleggen hoe het bestuurs- en staatsrechtelijk allemaal in elkaar zit. Wat is de rol van de koning? Hoe kan deze affaire hebben plaatsgevonden binnen onze regels? Hoe werken deze regels? Al deze vragen en meer zullen beantwoord worden. Er zal een interactief onderdeel zijn en er is uiteraard ruimte om vragen te stellen.

 

Er is de mogelijkheid voor HBO-Rechten en ook Bestuurskunde studenten om te besluiten uiteindelijk een masteropleiding staats- en bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen te volgen. De heer Tollenaar gaat ook uitleggen hoe dit werkt en kan er vragen over beantwoorden.